“Ik kreeg een podium om mijn missie uit te dragen”

Liever zet ze zichzelf niet op de voorgrond. Als vrouw met een missie gaat het bij Sabine Biesheuvel vooral om duurzaam ondernemerschap. Toch vond ze het ‘tof’ dat ze de Mr. K.P. van der Mandele Penning in ontvangst mocht nemen. “Tijdens de prijsuitreiking kreeg ik een podium om te laten zien dat duurzaamheid en ondernemerschap goed samen kunnen gaan.” Een onderdeel van de prijs was dat Biesheuvel een geldbedrag van 10.000 euro mocht doneren.

Ze schonk het geld aan twee vrouwen die haar inspireren. De helft van het bedrag ging naar Michelle van Tongerloo. Zij is onder meer als straatarts verbonden aan de Pauluskerk in Rotterdam. Daarnaast schrijft ze voor de Correspondent en heeft ze een stichting ‘Hoe kan ik je helpen?’. Daarmee zet ze zich in voor mensen die geen medische hulp vinden in het gangbare systeem. De andere helft van het geldbedrag ging naar Denise Harleman van Collectief Kapitaal. Iedereen kan aan deze organisatie maandelijks een bedrag schenken. Met dit geld voorziet deze organisatie mensen van een basisinkomen. Zo draagt Collectief Kapitaal bij aan bestaanszekerheid van mensen die hier zelf niet vanzelfsprekend in kunnen voorzien. “Ik vind het passen bij Van der Mandele dat deze organisaties ondersteuning en een platform krijgen”, zegt Biesheuvel. “Door de penning kreeg ik bovendien de kans BlueCity onder de aandacht te brengen.

BlueCity helpt circulaire ondernemers en activeert bestaande bedrijven om samen stappen te zetten naar een circulaire en blauwe economie. Dat ik voor mijn ondernemerschap de erepenning heb gekregen, vind ik hoopgevend en passend bij de tijdgeest.”