Groeiend aantal jonge Rotterdamse bedrijven heeft juist duurzaamheid als corebusiness

Nooit eerder hebben zoveel jonge Rotterdamse bedrijven duurzaamheid als hun corebusiness gemaakt. Dat blijkt uit een inventarisatie van het aantal genomineerde bedrijven bij de Rotterdamse Ondernemersprijs en Nieuwe Heldenprijs. Waar de grote multinationals zoals Shell, Unilever en Coolblue bezig zijn om hun bedrijven te verduurzamen, blijkt nu dat vooral jonge Rotterdamse Ondernemers volledig draaien op en rondom duurzaamheid.

Burgemeester Aboutaleb overhandigde onlangs nog de Marketing Award Aanstormend Talent aan het pre-loved sneakers label WEAR. Het Rotterdamse bedrijf geeft bestaande sneakers een opknapbeurt. “‘Niet lullen maar poetsen’ is niet alleen hun instelling, maar welhaast ook hun businessmodel. Daarnaast bieden ze Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans.

Rotterdammers willen impact maken
“We zijn verheugd te zien dat steeds meer ondernemers in de metropool Rotterdam bewust bijdragen aan een betere, leefbare samenleving”, zegt voorzitter Ellen van Dam van de Rotterdamse Ondernemersprijs. “Deze tendens weerspiegelt de groeiende bewustwording en verantwoordelijkheid van ondernemers in onze stad. Uiteraard zijn dit zaken die worden meenemen in de algehele jurering, die wij hoog wegen!”

Laatste kans voor nominatie!
Bedrijven in de metropool Rotterdam hebben nog één week de kans om zich aan te melden voor de Rotterdamse Ondernemersprijs en Nieuwe Heldenprijs. Deze prestigieuze prijzen, georganiseerd door het Rotterdamse bedrijfsleven, erkennen de bijzondere bijdragen van ondernemers aan de groei en ontwikkeling van de metropool Rotterdam.

Er is inmiddels een recordaantal van 100 bedrijven genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs, terwijl er voor de Nieuwe Heldenprijs ruim 30 nominaties zijn.

Bedrijven die zich willen aanmelden voor de Rotterdamse Ondernemersprijs of Nieuwe Heldenprijs kunnen dat doen via de website www.rotterdamseondernemersprijs.nl tot 31 januari.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op
dinsdag 6 juni bij CarPort Rotterdam.

Met dank aan de samenwerkingspartners Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam, Van der Mandele Stichting, VNO-NCW Rotterdam, CarPort Rotterdam en Gemeente Rotterdam